VIDEO MARKETING

Waarom unieke video content zo belangrijk is voor je video marketing

Hoe wil je overkomen op de doelgroep waar je je op richt? Maak je eigen unieke video content wat het publiek laat zien hoe je gezien wilt worden. Lees verder waarom unieke video content zo belangrijk is voor marketing en hoe het je kan helpen een meer gedenkwaardige merkervaring te creëren.

Bedrijfsfilm laten maken

Onderscheid je van je concurrenten

Meer kans om gedeeld te worden
Unieke content wordt eerder gedeeld ook door mensen die niet tot je doelgroep behoren. Zij kunnen je video zelfs delen met hun vrienden en volgers, die misschien niet tot je doelgroep behoren, maar wel kunnen helpen bekendheid te geven aan wat je doet.

Meer kans om herinnerd te worden
Unieke content blijft beter hangen in de hoofden van mensen dan andere content omdat het onbekend en nieuw is. Ook onthoudt het menselijke brein verhalen veel beter dan feiten en cijfers, dus als je iets wilt dat iemand lang zal bijblijven, probeer dan video marketing te gebruiken om jezelf/bedrijf/product etc. te promoten. 

Mensen houden van bewegend beeld

Mensen kijken graag naar video’s. Ze zijn boeiender dan tekst, ze kunnen complexe ideeën in een paar minuten uitleggen, en ze zijn een van de effectiefste manieren om op een snelle manier informatie te delen. Consumenten hebben de neiging hun aandacht langer vast te houden bij het bekijken van film dan bij het lezen van tekst, dus het is geen verrassing dat film een steeds belangrijker onderdeel wordt van marketing. Veel bedrijven gebruiken film al als de belangrijkste methode voor het delen van content op hun websites en sociale mediaplatforms.
Stefan de Jong videoproductie bedrijf Alkmaar

Unieke video content wordt vaak sneller gedeeld

Als je wil dat mensen je content delen, is het belangrijk dat ze het vanaf het begin boeiend vinden. Een manier om de aandacht van je publiek te trekken is door unieke video content te maken die ze nog niet eerder hebben gezien. Als een video viraal gaat, is dat waarschijnlijk omdat de kijker nog nooit zoiets gezien heeft. Dit is de reden waarom veel merken ervoor kiezen om op maat gemaakte video advertenties te maken in plaats van simpelweg stock video’s te gebruiken. Ze willen iets speciaals dat de aandacht van mensen trekt en ervoor zorgt dat ze het willen delen met hun vrienden!

Laat nu je eigen unieke content maken voor je marketing.

Wil jij nu je eigen unieke video content laten maken voor je marketing campagnes? Laten we dan beginnen!

Onze videomaker helpt met alles, van het maken van een script en storyboards tot filmen en monteren. 

Video is steeds populairder aan het worden en het einde lijkt nog niet in zicht. Het is een doeltreffende manier om belangrijke informatie te verspreiden onder nieuwe of potentiële klanten. Wanneer goed gebruikt, kan het leiden tot meer verkeer, merkbekendheid en sales. In de digitale wereld van vandaag is video een noodzaak voor elk bedrijf of merk dat succesvol wil zijn.

Stefan de Jong | Cameraman inhuren