Documentairemaker

Wie kent de documentaire reeksen van Netflix niet?

Bijvoorbeeld ‘How to Make a Murderer’, ‘Cowspiracy: The Sustainability Secret’ of ‘My Octopus teacher’ niet? Dit zijn allemaal erg interessante en amusante documentaires. Ze hebben naast een maatschappelijke waarde ook nog een andere waarde, namelijk amusement. Ze zijn “leuk” om naar te kijken. Wie is nu echt de moordenaar of hoe loopt het af met de octopus? Deze films kunnen bijna niet bedacht zijn zoals de Marvel films en daarom vallen zij in het non fictieve genre.
Bedrijfsfilm laten maken

Maar wat is nu eigenlijk een documentairemaker?

Is dit iemand die enkel een onderwerp bestudeerd, uitzoekt of bekritiseert? Op internet kun je lezen dat een documentairemaker iemand is die films maakt over een non fictieve gebeurtenis of situatie. Het zijn onderwerpen waar de documentairemaker zelf al interesse in had of situaties uit zijn of haar eigen leven.

Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar het onderwerp om zo het verhaal goed te vertellen. Binnen het documentaire genre zijn er nog verschillende manieren om dat verhaal te vertellen. Wat ook mogelijk is, is een corporate documentary. Dan gaat de documentaire over een bedrijf. Het verhaal van het bedrijf wordt als het ware vertelt door interviews met medewerkers, de eigenaar of klanten aangevuld met beelden uit werksituaties. 

Wat kost een documentaire laten maken?

Kosten van een documentaire zijn moeilijk in kaart te brengen. Het verschilt in hoe veel tijd er in het onderzoek gaat zitten. Daarnaast moet er een of meerdere draaidagen worden ingepland. Ook die kunnen in grootte veranderen doordat je prima als one-man-band kan filmen of juist met een crew inclusief belichter. Hetzelfde geldt voor bedrijfsfilms. Wanneer deze de looks van een tv-commercial hebben, dan liggen de kosten natuurlijk alweer veel hoger dan wanneer ze enkel door de huisvideograaf zijn gemaakt. Maar reken in ieder geval op een paar duizend euro.

Stefan de Jong videoproductie bedrijf Alkmaar

Documentaire maker Blauwborst Media

Wij, bij Blauwborst Media, zijn een prima partner om een documentaire mee te maken. Of dat nu voor een maatschappelijke kwestie is of juist voor een bedrijf wat een mooi verhaal te vertellen heeft, wij kunnen het aan. Door ons grote netwerk aan freelancers kunnen wij iedere productie aan. Naast het netwerk dat wij kunnen inzetten hebben wij ook de ervaring om het verhaal mooi in beeld te brengen.