RECRUITMENT VIDEO LATEN MAKEN

Op dit moment is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt.

Dat resulteert in bedrijven die klussen en werk moeten laten liggen omdat zij het gewoonweg niet aan kunnen. Processen verlopen minder effectief omdat een belangrijke schakel in de keten er niet is. Nu is een duidelijke route in de weg naar nieuw personeel om een post op Monsterboard of Indeed te plaatsen. Maar is dit nu echt een manier om snel personeel te werven of kunnen wij ook iets hierin betekenen? Wij vertellen je graag meer over de recruitment video.

Met een recruitment video val je op

Wij merken de laatste tijd dat er meer aanvragen binnen komen voor recruitment video’s. Bedrijven zoeken naar andere manieren om mensen aan te trekken. Een video verspreid op social media kan zeker goed werken. Wij denken dat het belangrijk is om toekomstig personeel meer te bieden dan enkel de arbeidsvoorwaarden. Ze moeten voelen hoe het is om bij het bedrijf te werken. Ze willen hun toekomstige werkgever leren kennen voordat ze hun tijd steken in op gesprek komen. En dat is logisch ook want het banenaanbod is enorm.

Hoe zet je een recruitment video in?

Het is belangrijk om een sfeer neer te zetten in de recruitment video. Dat is belangrijk om het nieuwe personeel mee te geven. Dat kan door interviews met de huidige medewerkers maar ook door een eigen concept neer te zetten zoals we gedaan hebben voor Praegus. Voor dit mooie IT-bedrijf hebben wij zelf een concept bedacht wat “niet te serieus en niet te grappig” was. Bij Praegus draait het heel erg om de sfeer die in het bedrijf hangt en minder om het werk. Dit kunnen zij heel goed zelf uitleggen maar het leek ons leuker om dat te laten zien in verschillende scenes.

Stefan de Jong videoproductie bedrijf Alkmaar
Heel anders is de video voor Intriq waar wij ook een concept voor hebben gemaakt. Daar draait het ook om sfeer binnen het bedrijf, maar de werkzaamheden zijn ook erg belangrijk omdat deze vrij specifiek zijn. Door middel van een voice-over hebben we het bedrijf beschreven. Wel moet er gezegd worden dat deze video OOK als bedrijfsfilm gebruikt moet/kan worden.

Video recruitment werkt voor jou

Maar ook de wervingsvideo van Vixx waarin zij op zoek zijn naar nieuwe franchisenemers is een manier om wervingsvideo’s in te steken. In deze video vertelt een van de huidige franchisenemers hoe het is om voor de franchise aan de slag te zijn. Het is een positieve testimonial geworden. Ook zo zorgen zij voor nieuwe aanwas en kunnen ze de mensen die nog twijfelen om voor zichzelf te beginnen hopelijk overtuigen.

Bij Blauwborst Media kunnen we zeker helpen bij de werving van nieuw personeel. Ook de koppeling met een social media partij is mogelijk zodat je het maximale uit deze video’s kunt halen. Benieuwd naar de opties?