OVER BLAUWBORST MEDIA

Wie is Stefan de Jong van Blauwborst Media?

Meet the team

Stefan de Jong

Filmmaker en eigenaar Blauwborst media

Christian Gude

Creative director

Annemerel Westerhuis

Online marketeer

Stefan de Jong videoproductie bedrijf Alkmaar

Australië

Als jonge jongen ging ik backpacken in Australië. Buiten mijn backpack nam ik een simpele camera mee om foto’s te maken. 

Thuisgekomen met mijn mooie vakantiefoto’s. Hoorde ik van een vakfotograaf dat het wel erg mooie foto’s waren. Vooral de opbouw van het beeld zorgde voor intrigerende foto’s. 

Mijn studie periode

Je kunt je voorstellen dat ik fotografie niet meer losliet en veel begon met experimenteren.  Ik besloot daarom ook een studie ‘Media, Informatie & Communicatie’ te doen. Ik wilde fotograaf worden.

Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de televisie- en filmindustrie. Ik liep onder andere stage bij ‘Overspel’ van BNNVARA, bij een RTL-programma als editor en Warner Bros als productie assistent. Daarnaast bleef ik actief in de filmindustrie in het camera-departement. 

Door als zelfstandige met visie​

Na mijn opleiding ging ik als zelfstandig filmmaker werken en richtte ik Blauwborst Media op omdat ik niet alleen enthousiast wordt van een mooi beeld maar ook van de weg ernaartoe. 

Filmen en beeld is naast mijn werk ook mijn hobby. En waar is die beter uit te voeren dan in de natuur waar ik urenlang heb gefilmd. Tijdens mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de HVA maakte ik voor een project een documentaire over chronische pijn, die uiteindelijk op televisie werd uitgezonden.  

Eigen werk

En ook mijn natuurfilm “Kleimeer: natuur onder de rook van Alkmaar” is uitgezonden geweest. Iets waar ik erg trots op ben. Door het filmen in de natuur begon de fascinatie voor licht en lichtinval. Niet simpelweg registreren maar een mooi plaatje maken. Ik merkte dat beelden spannender worden wanneer ik met licht speelde.

Ik filmde onder andere een blauwborstje. Een heel mooi klein zangvogeltje. Hieruit is Blauwborst Media ook geboren, een mooi shot van dit vogeltje wat resulteerde in de naam en het logo van mijn bedrijf. 

Een testimonial over Stefan van Blauwborst Media​