Video marketing strategie

Bedrijven weten dat zij iets met video moeten doen, maar wat?

Bedrijven weten dat zij iets met video moeten doen, maar wat? Laten zij een video maken, plaatsen ze hem op de website en verder niks? Of verspreiden ze de video ook nog via social media? Veel bedrijven hebben geen idee wat ze ermee moeten doen. Het is dus handig, om voordat je met video begint, een video marketing strategie te bedenken die aansluit bij de doelen die je wilt bereiken. Want zonder doelen is een video marketing strategie ook kansloos. 

Bedrijfsfilm laten maken

Wat is een video marketing strategie?

Een video marketing strategie is een digitale strategie die video gebruikt als middel om een doelgroep aan te trekken, te engageren en converteren. Dit kunnen zowel zakelijke als particuliere klanten zijn. Zo kan video in elke fase van de klantreis worden ingezet. Je kunt denken aan webinars, bedrijfsfilms, promo’s en klant testimonials.

Je begrijpt dat het niet bij één video blijft. Je kunt wel 1 video laten maken en die opknippen in meerdere video’s die je op social media kunt plaatsen. Zo kun je ze bijvoorbeeld elk kwartaal delen of opknippen voor verschillende doelen. Wij hebben een klant die voor zowel de zakelijke als particuliere markt video laat monteren vanuit 1 draaidag. Om het maximale uit de video’s te halen is dit heel efficient. Maar je kunt natuurlijk ook verschillende video’s voor jouw video marketing strategie laten maken. 

Het 3 H model

Het 3H model staat voor 3 soorten video’s die in een strategie voor komen. Je begint de strategie met een Hero-video. Dit kan heel goed een online commercial zijn die gemaakt is om de aandacht te trekken van je doelgroep. Die video is echt het parade paardje van je campagne. Het is content die makkelijk viraal zou kunnen gaan. De volgende H staat voor de Hub video’s. Dit zijn video’s die regelmatig worden gedeeld om je doelgroep met je merk te verbinden. Een voorbeeld is een podcast die je ook als video opneemt. De laatste H staat voor Hygiene content. Met deze content biedt je hulp aan jouw klanten. Zo kun je wekelijks deze content uploaden zodat je je huidige klanten helpt en hun vragen beantwoord. Maar je kunt met deze content ook nieuwe klanten krijgen doordat je frequent nieuwe content aanlevert.
Stefan de Jong videoproductie bedrijf Alkmaar

Planning is curciaal

Een videomarketing strategie werkt goed als je je aan de planning houdt. Dit is belangrijk om je aan te houden. Daarnaast moet je ook echt waarde bieden met de content die je levert.

Wij monteren bijvoorbeeld voor een school video’s die zij geregeld online zetten. Elke opleiding heeft een eigen video. Zo krijg je niet een algemeen beeld van de school maar een gefocust beeld van de opleiding die zij wellicht zouden willen volgen.

Kortom het produceren van een video kan, maar denk vooral na over welke doelstellingen je wilt halen. Soms is enkel een presentatie genoeg, maar om het meeste uit de video te halen is een strategie bedenken, meerdere video’s laten produceren en daadwerkelijk distribueren een goed punt om het maximale eruit te halen. 

Laat nu je eigen unieke content maken voor je marketing.

Wil jij nu je eigen unieke video content laten maken voor je marketing campagnes? Laten we dan beginnen!

Onze videomaker helpt met alles, van het maken van een script en storyboards tot filmen en monteren. 

Video is steeds populairder aan het worden en het einde lijkt nog niet in zicht. Het is een doeltreffende manier om belangrijke informatie te verspreiden onder nieuwe of potentiële klanten. Wanneer goed gebruikt, kan het leiden tot meer verkeer, merkbekendheid en sales. In de digitale wereld van vandaag is video een noodzaak voor elk bedrijf of merk dat succesvol wil zijn.

Stefan de Jong | Cameraman inhuren