Zet video in voor interne communicatie

Niet alleen een intranet is een goede manier om informatie te delen binnen je bedrijf, een video is nog beter! Het wordt steeds meer een trend dat grote bedrijven audiovisuele middelen inzetten om binnen het bedrijf te communiceren. Zo had Adidas kosten nog moeite gespaard om een soort “reclamespot” te produceren met als enige doel interne communicatie. Maar waarom is dit dan zo’n goed middel? In deze blog zal ik drie redenen geven waarom.

Tegenwoordig wordt er nog volop ge-e-maild terwijl we juist naar de buitenwereld video inzetten om met ze te communiceren. Volgens Hubspot zet 87% van de marketeers video in om met klanten te communiceren. Daartegenover staat dat 50% van de klanten een video verwacht. Dus als het zo belangrijk is voor de klant, waarom dan niet voor de werknemer?

Veel organisaties hebben verschillende redenen om video te vermijden. Tegenwoordig hoeft dit echter niet meer. De techniek gaat hard vooruit en daarom is het handig om dit juist te omhelzen in plaats van af te stoten. Verder zijn nog veel mensen cameraschuw. Toch kunnen al die redenen van tafel worden geschoven. Video is DE nieuwe tool om te gebruiken binnen de interne communicatie en dit is waarom…

1. Video is veel effectiever
Met een video krijg je je boodschap sneller geleverd. Neem een voorbeeld van een softwarebedrijf waar een nieuwe feature is geïnstalleerd. Normaal gesproken zou er een paar keer heen en weer gemaild worden tussen twee mensen om iets duidelijk te krijgen. Omdat het onduidelijk blijft loopt op een gegeven moment de ene persoon naar de ander om het simpelweg aan te wijzen op het scherm.

Dit tafereel had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een simpele how-to-video. Het hoeft maar een aantal seconden te duren om het even uit te leggen. Daarna kun je de video beschikbaar maken voor iedereen zodat er niet meer nodeloos hoeft te worden gewacht, geprobeerd en gevloekt.

2. Houdt iedereen verbonden
Wanneer successen en informatie vanuit het management wordt gedeeld door middel van een video worden de directeur en directie wat menselijker. Op die manier krijgen mensen eerder een gezicht bij de persoon en dat brengt werknemers samen. Als de CEO een energiek verhaal vertelt over zijn passie binnen het bedrijf en waarom sommige KPI’s gehaald moeten worden dan zorgt dat ook voor energieke werknemers die er voor willen gaan. We zijn nou eenmaal emotionele wezens en dat willen we dus ook zien van de hoogste baas.

3. Overal en altijd
Video is geen lastig format. Het is altijd en overal beschikbaar voor werknemers. Of ze nu in het buitenland werken of gewoon thuis, ze kunnen de video kijken zolang ze maar een internetverbinding tot hun beschikking hebben.

Omarm de mogelijkheden van video content. Het helpt dat er minder vergaderingen hoeven worden ingepland. Er wordt geld en tijd mee bespaard en het verbeterd de interne communicatie met personeel wat op afstand werkt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.