Zet het 3H-model in voor jouw videocampagne

De creatie van een mooie video is natuurlijk geweldig. Maar dat is pas het begin van het verhaal. Er wordt ook wel gezegd dat het beter is om drie video’s te maken zodat je er een strategie omheen kunt bouwen. YouTube is gekomen met de oplossing, namelijk het 3H-model. Hoe kun jij die inzetten voor jouw merk?

Het 3H-model bestaat uit drie soorten videocontent. Dat zijn de Hero-content, Hub-content en Hygiene-content.

Hero-content
Deze soort content is bedoeld om een zo breed en groot mogelijk publiek te bereiken. Dit is als het ware DE reclame die alle mensen naar jouw merk moet trekken of in ieder geval moet zorgen voor awareness. Deze video’s komen maar een paar keer per jaar voor. Hier bouw je geen strategie mee maar omheen.

Hub-content
Dit is de content die je ontwikkelt om de interesses van je publiek heen. Deze video’s vormen de kern van de videostrategie en zijn geschikt voor meer engagement met de klanten. Je kunt met deze video’s het gesprek aan gaan met je klanten, bezoekers of kijkers en ze ook terug laten komen. Dit kan wekelijks of maandelijks zijn.

Hygiene-content
Hygiene-content zijn de minder interessante video’s maar zeker niet onbelangrijk. Deze video’s zijn vooral video’s die gericht zijn op het beantwoorden van vragen of uitleg geven over zaken en producten. Ze spelen rechtstreeks in op de wensen en behoeften van de klanten. Juist deze video’s zorgen voor veel views, maar het is hier wel belangrijk om een goede beschrijving erbij te plaatsen zodat deze goed worden gevonden door zoekmachines.

Verspreiding
De video’s die onder hygiene-content vallen horen ook eigenlijk niet thuis op Facebook maar vooral op YouTube. Dat is de plek om alle klantvragen bij elkaar te brengen. Facebook is vooral een geschikte plek om de Hero te plaatsen. Op die manier kan er vooral ‘buzz’ worden gecreëerd. Door middel van Facebook kan de doelgroep ook precies worden bepaald. Hub-content kunnen op beide platformen omdat het gaat om een serie. Via Facebook worden mensen zich van het bestaan bewust en kan de serie makkelijk worden gedeeld.

De creatie van een video heeft altijd een doel voor ogen. Het 3H-model is een solide strategie om video in te zetten. Een voorwaarde is wel dat er goed over nagedacht wordt hoe, waar en wanneer de video in te zetten. En daarbij moet het onderdeel zijn van meerdere video’s om deze strategie te laten slagen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.