Vier tips om meer views te krijgen op YouTube

Tegenwoordig kijken we met z’n allen steeds meer online video. Een kleine 40 miljard uur per kwartaal. Een erg goede reden om video in te zetten in de marketingmix. Maar hoe kunnen jouw klanten door de bomen het bos nog zien? Zijn er manieren om ervoor te zorgen dat jouw video nog wel opvalt?

Het verkrijgen van meer views kan op verschillende manieren. Je hebt alles goed gedaan, een perfecte titel, passende omschrijving en scherpte tags. Daarnaast is de video te grappig voor woorden en je hebt hem dus enorm gepromoot op social media. Toch krijgt jouw video niet de waardering die het verdient. Je blijft maar op een paar honderd views steken. Waar ligt het aan dat je maar een paar honderd views hebt? Misschien is het handig om de volgende tips eens te bekijken om ervoor te zorgen dat jouw views wellicht verdubbelt!

Aantekeningen

Ken je die vervelende tekstballonnetjes in video’s op YouTube? Dat zijn ‘YouTube annotations’ of (vrij vertaald) aantekeningen. Persoonlijk klik ik ze altijd weg maar ze zijn heel goed om kijkers naar jouw video’s te loodsen. Door middel van deze tekstballonnetjes kunnen mensen doorklikken naar andere video’s of playlists. Daardoor is het makkelijker voor jouw kijkers om meer video’s te zien. Dat betekent dus sneller doorklikken.

Afspeellijsten

Bij YouTube zijn afspeellijsten lijsten van video’s die in een bepaalde volgorde worden afgespeeld. Het gebruik van deze playlists is een goede manier om meer kijkers te verkrijgen. Dat komt namelijk doordat playlists apart worden weergegeven in zoekresultaten. Stel dat je een video hebt met paarden dan komt deze voor in zoekresultaten. Wanneer je diezelfde video in een afspeellijst zet met video’s over andere dieren dan komen zowel de afspeellijst als de afzonderlijke video voor in zoekresultaten. Uiteindelijk zorgt het dus voor een dubbel zoekresultaat in Google.

Subscribers

Misschien de meest logische manier om meer views te krijgen is door subscribers. Waarom zouden anders de YouTube sterren er zo op hameren dat mensen zich abonneren op hun kanaal! Wanneer iemand zich abonneert op jouw kanaal verschijnen alle video’s op zijn pagina. Daarnaast zien ze updates van nieuwe video’s. Hoe kun je meer subscribers krijgen? Ten eerste door hele toffe content op het kanaal te plaatsen. Kom met goede ideeën en werk ze uit, zorg voor inhoud, vette shots of een montage waar je u tegen zegt. Ten tweede vraag het gewoon! En doe dat dan door middel van de aantekeningen die ik eerder noemde.

SEO

Gebruik keywords research tools om trending zoekwoorden uit te zoeken. Op die manier kun je populaire zoektermen zoeken die overeenkomen met de content van je video. Zo kun je beter je tags, zoekwoorden en titels maken die beter worden gevonden op Google. Op die manier kun je ook de omschrijving formuleren. Zo krijgen de zoekmachines het beste beeld van de video. Zorg er ook voor dat de omschrijving minimaal 200 woorden lang is. Alleen zo tellen ze mee voor de zoekmachines. Als laatste is het belangrijk om de video zo veel mogelijk te delen. Deel het niet alleen op social media maar post hem ook op de eigen website of blog. Hoe beter er overal naartoe gelinkt wordt, hoe beter de video kan worden gevonden.

Er komen een hoop bij kijken om een video beter bekeken te krijgen door je volgers. De bovenstaande tips zijn kunnen voor verbetering zorgen maar er hangt nog een hoop af van bijvoorbeeld vernieuwingen die Google doorvoert of zelfs je eigen doelgroep. Toch is dit een goed begin, en een goed begin is het halve werk.

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.