Tien redenen om aan videomarketing te beginnen.

Er zijn tal van redenen om met videomarketing te beginnen. Je kunt bijna door alle bomen het bos niet meer zien. Wat zijn nu de belangrijkste redenen om video in te zetten in jouw marketingmix? In deze post zet ik de tien belangrijkste redenen onder elkaar.

  1. Video is het internetverkeer van de toekomst. In 2019 zal 80% van al het internetverkeer bestaan uit video. Op dit moment is dat de prognose van Cisco, een groot netwerkbedrijf uit Amerika. Mensen houden van video’s bekijken en besteden daar veel tijd aan. Dat zal alleen maar toenemen.
  2. Video is belangrijk bij zoekmachines. Naast Google is YouTube de grootste zoekmachine op het internet. Bij Google verschijnen video’s bovenaan in de zoekresultaten en vaak linken ze door naar YouTube. Het draait dus om videocontent!
  3. Video is een format dat samengaat met mobiel. De meeste mensen zijn samengesmolten met hun smartphone. Daar kijken ze vooral video’s op. Omdat veel smartphones goede kwaliteit video kunnen opnemen is het makkelijk deze content op te nemen en te delen. Daarnaast laten klanten snel een video zien op hun mobiel die ze altijd bij zich hebben! Zo gaat mond-tot-mondreclame lekker snel!
  4. Makkelijk te delen. Je neemt een video op en deelt die gelijk via verschillende social media. Er hoeft niet nagedacht te worden over het schrijven van een tekst of iets dergelijks. Zet er een hastag voor en je bent klaar. Elke minuut worden er 700 video’s op YouTube geplaatst. Toch moet er met videomarketing juist wel nagedacht worden wat je post, anders kan het je bedrijf eerder schaden dan goed doen! Daarnaast is het goed om video op je website te plaatsen om beter gevonden te worden.
  5. Meten is weten. Video is goed te meten. Juist op YouTube is het mogelijk om precies te zien wanneer mensen stoppen met kijken, uit welke landen ze komen en hoe lang mensen kijken. Zo kun je precies bepalen wat succesvol is voor de volgende video of juist niet.
  6. Interactieve video is de manier om kijkers te behouden. In een vorige post heb ik al eens verteld over interactiviteit in video’s op YouTube. Het is makkelijker om speellijsten aan te maken en je kijkers door te laten klikken. Op die manier kun je ze meer van jouw video’s laten zien. Dat schept een band!
  7. Video verkoopt producten. Uit onderzoek blijkt dat je met online video’s over producten 64% meer kans maakt om producten te verkopen of dat consumenten informatie aanvragen over het product. Mensen kunnen precies zien hoe iets werkt en als dat overtuigt gaan ze over tot aankoop.
  8. Video is makkelijk. Met video kun je complexe zaken makkelijker uitleggen en laten zien. Daarnaast is het een goed middel om te inspireren en entertainen. Het kan makkelijk emoties oproepen bij de kijker die dan de emoties weer verbind met jouw bedrijf/merk.
  9. Social video. Video’s krijgen voorrang op Facebook. Ze spelen automatisch af in tijdlijnen, kunnen ook gepost worden op Instagram en Twitter en Facebook heeft zelfs een eigen video player. Het wordt dus nog makkelijker om video te delen via je eigen pagina en direct in te zetten als advertentie.
  10. Video is hot. Je kunt er niet meer omheen. Wellicht gaat het net zoals websites. Vroeger hadden weinig bedrijven een website, maar nu bestaat er niet veel bedrijven meer zonder website. Hetzelfde kan gelden voor video. Steeds meer bedrijven gaan zelf video’s produceren voor de online wereld om gevonden te worden en het de klant makkelijk te maken.

Zelf aan de slag met videomarketing? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan om te zien wat Blauwborst Media voor jouw bedrijf kan betekenen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.