5 videotrends die in 2017 een rol zullen spelen

De jaarwisseling is al een tijd geleden en wellicht is het beter om naar de videotrends van 2018 te kijken maar het is nog niet te laat om met deze ontwikkelingen bezig te zijn. In 2017 zullen we alleen maar meer online video zien. Niet alleen in de “normale” vorm maar ook in verschillende vormen.

1. Virtual reality
VR is tegenwoordig geen technologie meer van de early adopters of gamers. Op dit moment worden steeds meer platformen aangepast zodat ze VR kunnen ondersteunen en daarnaast komen er meer apparaten op de markt zodat virtual reality en augmented reality beter beschikbaar zijn voor de consument. Juist daarom is het nu ook een goed moment om na te denken over virtual reality in relatie tot video’s. Het is belangrijk om te kijken naar welk verhaal je wilt vertellen met je VR-video. Verder moet je VR goed in kunnen zetten en weten wat je doet. Het is verstandig een bedrijf met ervaring daarvoor in te huren. Een bedrijf dat weet welke cameravoering nodig is om VR tot z’n recht te laten komen. Mensen kunnen snel misselijk worden wanneer de camerabewegingen niet goed zijn uitgevoerd. Dat resulteert in de verkeerde experience.

2. Kort, korter, kortst
Bij online video denkt men dat de video lekker kort moet zijn. Maar is dat wel zo? Uit onderzoek is gebleken dat video’s die maar dertig seconden of korter duren vaak niet worden afgekeken. Dat is wel het geval bij video’s die een minuut tot twee minuten duren. Dit komt waarschijnlijk doordat zo’n korte video geen goede verhaalopbouw heeft. Het is heel moeilijk de opbouw goed te krijgen wanneer je maar dertig seconden hebt om je verhaal te vertellen.

3. Storytelling
Storytelling is al een hele tijd belangrijk. Er komen steeds meer videobedrijven die dit toverwoord gebruiken. Tegenwoordig willen mensen niet alleen feitjes zien maar liever een verhaal horen en zien. Het verhaal moet, wanneer het goed wordt uitgevoerd, de gevoelige snaar raken. Het is interessanter om een persoonlijk verhaal van een medewerker te horen of een blik achter de schermen te krijgen. Een goed uitgedacht verhaal met een interessante invalshoek is een geschikte basis voor een video.

4. Live in 5… 4… 3…
De finale van Wie is de Mol 2017 was live te volgen op televisie. Wat minder mensen wisten was dat de finale ook achter de schermen was te volgen voordat hij op televisie begon. Er liep iemand in de rondte met een smartphone die de livestream verzorgde. Toch een leuke ervaring om het televisieprogramma eens van die kant te zien. Uit cijfers van Facebook blijkt dat livestreams de kijkers aanspreekt. Er wordt drie keer langer gekeken naar een livestream en er wordt ook eerder op gereageerd. Ongeveer zesentwintig procent is geïnteresseerd in livestreams die worden verzorgd door bedrijven.

5. Jaarafrekening
De laatste trend is dat alles in beeld verschijnt. Het kopje slaat dan ook op de jaarafrekening van Nuon. Van Nuon krijgt iedere klant een video waarin het verbruik van het afgelopen jaar wordt weergegeven.

Dit is natuurlijk veel beter te behappen dan zo’n droog formulier met allerlei tabellen. De video krijgen klanten via de mail toegestuurd. Dat is een vorm van e-mailvideomarketing, iets wat we ook meer zullen gaan terugzien.

Trends zijn moeilijk te voorspellen en al helemaal op het gebied van video. Voor je het weet wordt er iets nieuws uitgevonden wat de hele wereld op z’n kop zet en dus ineens een grote hype wordt. Een ding staat vast; bovengenoemde trends zijn zeker dingen om op te letten de komende tijd en eens over na te denken hoe ze voor jou kunnen worden ingezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.