4 videomarketingtrends van 2018

Wat zijn nu eigenlijk de videomarketing trends van dit jaar? Wist je dat er video’s zijn met meer dan 3 miljard views? Het klinkt als iets ongeloofwaardigs maar bijvoorbeeld Gangnam-style heeft op YouTube zoveel views. Maar ook Luis Fonsi met despacito doet het goed met ongeveer hetzelfde aantal views. Dat video het goed doet is niet te ontkennen en dat betekent dat videomarketing nog steeds een grote rol heeft. Daarom is het een goed moment om te kijken naar de trends voor 2018.

Livestreaming
Het hing natuurlijk al in de lucht. Grote events die een livestream houden. Apple die natuurlijk grote aankondigingen uitzend via eigen kanalen maar ook de lokale politiek die eigen formats streamt in aanloop naar de verkiezingen.

Het is natuurlijk de ideale manier om een band te creëren met je doelgroep. Je kunt direct interactie hebben met je publiek. Het hoeft niet veel te kosten want je kunt een livestream al opzetten met je iPhone. Maar ook de multi-camera livestreams zijn al lager in kosten aan het worden.

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit,
De focus zal in 2018 meer liggen bij de kwaliteit van de content. Niet meer content die op de berg gegooid kan worden en waardoor even een exposure-momentje wordt gecreëerd. Deze trend heeft ook te maken met andere puntjes die dit jaar een belangrijke plek innemen, namelijk langere video’s en video’s gericht op entertainment.

De video’s worden dus van betere kwaliteit, langer en gericht op entertainment. Ze moeten meer mensen aanspreken doordat ze niet zomaar random iets laten zien van een merk of bedrijf. Ze hebben echt een functie om de doelgroep aan te spreken. Daarnaast worden de video’s langer. Die kun je vervolgens weer voor verschillende kanalen aanpassen. Zoals bijvoorbeeld een 1-minuut filmpje van je content om te verspreiden via Instagram. Zo kun je langer met je content doen en hoeft er niet speciaal voor andere kanalen worden bijgeschoten.

Alleen mobiel
In 2017 werd ruim 50 procent van alle video’s mobiel bekeken. Dat wordt in 2018 alleen maar meer. Vergeet mobiel eerst en alleen maar aan mobiel. Alles gaat mobiel en daar zal de content op aangepast moeten worden. Dat betekent niet alleen verticaal of vierkant filmen maar ook ondertiteling want de meeste mensen bekijken video’s zonder geluid. Dat wordt gedaan door 85% van de mensen die mobiel kijken. Verder gaat Google een mobile first platform lanceren dit jaar. Dat betekent dat alleen mobiele content wordt geïndexeerd en een hogere plek in de ranking krijgt.

Persoonlijk tintje
De afgelopen twee jaar is er al veel gedaan met gepersonaliseerde video’s en dat zal alleen nog maar meer worden. Het werkt gewoon omdat het bij de doelgroep zorgt voor meer engagement. Die extra moeite die je erin stopt zorgt voor extra waardering van jouw klanten.

Er worden constant nieuwe technieken op de wereld van video maken losgelaten. Er zijn bijna geen grenzen meer. Door er creatief mee om te gaan zijn de mogelijkheden eindeloos. Een spannende tijd maar ook een leuke tijd want de creativiteit mag weer stromen!

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.